Előfizetői tartalom

Így alkalmaz modern kori rabszolgákat Kim Dzsongun luxusépítkezésekre

Portfolio
Kim Dzsongun és az észak-koreai rezsim már számos eszközt kitalált arra, hogy saját hatalmi érdekeinek megfelelően kizsákmányolja állampolgárait. Ezt a célt szolgálják azok a külföldön dolgozó észak-koreaiak is, akiket a rendszer arra kötelez, hogy fizetésük jelentős részét "hűségpénz" formájában továbbutalják az államkasszába. Az észak-koreai vezetés célja, hogy a befolyó pénzt phenjani ingatlanfejlesztési projektekre költse. A helyzet pedig csak rosszabb lett az utóbbi időben, az észak-koreai gazdaság összeroppanásával párhuzamosan.

Kevesebb mint 100 kilométerre az észak-koreai határtól fekszik Vlagyivosztok, az orosz Távol-Kelet politikai, gazdasági és kereskedelmi központja. Az orosz város igencsak fontos szerepet tölt be az észak-koreai gazdaságban is. Az orosz építkezéseken ugyanis szívesen alkalmaznak észak-koreai munkaerőt, döntően az alacsony költségvonzat miatt. A bökkenő csak az, hogy a Phenjanra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés