Előfizetői tartalom

Így alkalmaz modern kori rabszolgákat Kim Dzsongun luxusépítkezésekre

Portfolio
Kim Dzsongun és az észak-koreai rezsim már számos eszközt kitalált arra, hogy saját hatalmi érdekeinek megfelelően kizsákmányolja állampolgárait. Ezt a célt szolgálják azok a külföldön dolgozó észak-koreaiak is, akiket a rendszer arra kötelez, hogy fizetésük jelentős részét "hűségpénz" formájában továbbutalják az államkasszába. Az észak-koreai vezetés célja, hogy a befolyó pénzt phenjani ingatlanfejlesztési projektekre költse. A helyzet pedig csak rosszabb lett az utóbbi időben, az észak-koreai gazdaság összeroppanásával párhuzamosan.

Kevesebb mint 100 kilométerre az észak-koreai határtól fekszik Vlagyivosztok, az orosz Távol-Kelet politikai, gazdasági és kereskedelmi központja. Az orosz város igencsak fontos szerepet tölt be az észak-koreai gazdaságban is. Az orosz építkezéseken ugyanis szívesen alkalmaznak észak-koreai munkaerőt, döntően az alacsony költségvonzat miatt. A bökkenő csak az, hogy a Phenjanra...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái