Előfizetői tartalom

Oroszország: a Putyin-Biden találkozó ellenére semmit sem javult a viszony Amerikával

Portfolio
Az Egyesült Államok 24 orosz diplomatát küld haza, mivel lejárt a vízumuk, egyikük sem lesz helyettesítve az amerikai vízumrendszer hirtelen szigorítása miatt – mondta el Anatolij Antonov, washingtoni orosz nagykövet a National Interestnek. Hozzátette: a Biden-Putyin találkozó óta semmit nem javult a viszony Oroszország és az Egyesült Államok közt.

Az érintett diplomaták vízuma szeptember 3-án jár le, az Egyesült Államok a távozásukat kérte. Anatolij Antonov nagykövet azt mondta, hogy nem lesznek helyettesítve a „hirtelen szigorodó vízumkiadási procedúrák” miatt. Antonov arról is beszélt, hogy a genfi Putyin-Biden csúcstalálkozó óta „sajnos” semmit nem javultak az orosz-amerikai viszonyok. „Arra a pontra jutottunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés