Előfizetői tartalom

Súlyos a helyzet Afganisztánban, kiürítik az egyik legnagyobb várost

MTI
Súlyosbodtak a harcok a délnyugat-afganisztáni Hilmend tartomány fővárosában, Laskargáhban kedden, az ENSZ tájékoztatása szerint a kormányerők és a tálibok összecsapásaiban az elmúlt 24 órában már legalább 40 civil vesztette életét, 118-an megsebesültek, a hadsereg pedig otthonuk elhagyására szólította fel az embereket.

Egyetlen tálibot sem hagyunk életben... hagyják el otthonaikat a lehető leghamarabb! - szólította fel hangüzenetben Számi Szadat tábornok a harcok dúlta városban élőket. A Szukon nevű helyi rádióállomás vezetője szerint a harcokban az afgán légierő is részt vesz, és a radikálisok városon belüli bázisait célozza.A világszervezet afganisztáni missziója (UNAMA) Twitteren...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés