Előfizetői tartalom

Vészesen közeledik a német választás - Romokban Angela Merkel utódjának népszerűsége

Portfolio
Már csak pár hét van hátra a német szövetségi választásig, amelynek eredményeképpen kiderül, ki lesz Angela Merkel utódja a kancellári székben. A Trendbarometer mérése szerint továbbra is a CDU/CSU vezet, a második helyen pedig hat százalékponttal lemaradva a Zöldek állnak. A kancellárjelöltek esetében tovább csökkent a CDU-s Armin Laschet támogatottsága, az SPD jelöltje, Olaf Scholz azonban erősödni tudott és az első helyre lépett fel. Ami a lehetséges koalíciókat illeti, a megkérdezettek többsége egy olyan felállást támogatna, amelyben a CDU/CSU, az SPD és az FDP vesz részt, de népszerű az uniópártok és a Zöldek összefogása is.

Csupán hét hét van hátra a német szövetségi választásig, de a pártok támogatottsága kapcsán nem figyelhető meg érdemi változás. Továbbra is a CDU/CSU áll az élen, ha most tartanák a voksolást 26 százalékot érnének el. A Zöldeké a második hely 20 százalékkal, az SPD pedig, amely múlt héthez képest egy százalékpontot javítva a harmadik helyen áll, 16 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés