Előfizetői tartalom

Fegyveres magánhadseregek: ők most a világ nagyágyúi

Portfolio
A héten nagy érdeklődés övezte a bejelentést, hogy lehet, hogy elindul az első magyar katonai magánvállalat, a hírrel kapcsolatosan viszont többen is megjegyezték, hogy ha komoly is a vállalkozás indulási szándéka, akkor sincs sok esélyük labdába rúgni az igazi nagyágyúk mellett a piacon. De kik is azok a zsoldoshadseregek, PMC-k, akiket előszeretettel alkalmaznak a világ nagyhatalmai színfalak mögötti katonai műveleteik lebonyolításához, kulcsfontosságú tulajdonuk, szövetségeseik védelméhez? Nézzük.

A magyar katonai magánvállalatról (PMC) és arról, hogy mit csinál egy ilyen cég, itt írtunk: Kapcsolódó cikkünk 2021. 08. 04. Fegyveres magánhadsereg Magyarországon? - Ilyenek a modern kor zsoldosai Academi / Blackwater / Contellis A ma már Academi néven ismert amerikai Blackwater a világ egyik legismertebb PMC-csoportja, nem kis részben az igencsak ellentmondásosra sikerült...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái