Előfizetői tartalom

Máris kemény üzenetet küldött az amerikai külügyminiszter a lengyel médiatörvény módosítása miatt

Portfolio
Órákkal azután, hogy a lengyel parlament alsóházában viharos körülmények között, kis többséggel elfogadták a lengyel médiatörvény módosítását, amely a bírálatok szerint az amerikai többségi tulajdonú TVN24 csatorna ellen szól, kemény hangvételű közleményt adott ki az amerikai külügyminiszter. Ebben Anthony Blinken arra emlékeztetett, hogy a keddi parlamenti szavazások a demokratikus berendezkedésű országok által képviselt értékek ellen tett lépéseknek mondhatók és mivel egy nagy amerikai befektetés korlátozásáról van szó (a teljes amerikai tulajdont legfeljebb 49%-osra kell csökkenteni), mindez a lengyel befektetői környezetre is negatívan hathat.

Blinken a közleményben „mély aggodalmának” adott hangot, hogy végül a lengyel alsóház elfogadta a törvényt az amerikai szenátorok korábbi figyelmeztetése ellenére. A külügyminiszter úgy fogalmazott a Reuters tudósítása szerint, hogy A lengyelországi nagy amerikai kereskedelmi befektetések összekötik a jólétünket és javítják kollektív biztonságunkat. Ez a törvényjavaslat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés