Előfizetői tartalom

Meghátrálhat a lengyel kormány a médiatörvény ügyében, nyugtatja a kormányfő az amerikai külügyminisztert

Portfolio
|
MTI
Alaptalannak nevezte Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő csütörtökön azokat az aggodalmakat, amelyeket az amerikai diplomácia vezetője az előző este a lengyel alsóházban megszavazott két jogszabály miatt fejezett ki. Morawiecki megmagyarázta a két törvénymódosítás mögötti érveket és könnyen lehet, hogy azért mondta alaptalannak az amerikai aggodalmakat, mert a háttérben máris látszanak a jelei annak, hogy a médiatörvény ügyében meghátrálhat a kormány az amerikai TVN24 tv-csatorna érdekében.

Amint megírtuk: viharos körülmények között megszavazta tegnap este a lengyel alsóház a médiatörvény módosítását, ami az ellenzék szerint az amerikai hátterű, a kormánnyal kritikus TVN24 csatorna működésének korlátozását célozza és most a felsőházhoz kerülne az anyag, de ott várhatóan elbukna jelenlegi formájában az ellenzéki többség miatt. Így az visszakerülne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés