Előfizetői tartalom

Egy 21 évvel ezelőtti súlyosan ittas vezetés miatt robbant ki botrány Romániában, lemondatnák a miniszterelnököt

MTI
Nem szándékszik lemondani a bukaresti jobbközép koalíciós kormányt vezető Florin Citu román liberális miniszterelnök, akit azért támad a baloldali ellenzék, mert kiderült, hogy 21 éve - két napos elzárással és ezerdolláros pénzbírsággal járó - súlyos büntetést róttak ki rá az Amerikai Egyesült Államokban ittas vezetésért, amiről nem tájékoztatta kinevezése előtt sem az államfőt, sem pártja elnökét.

A politikus ezt szombaton délben erősítette meg, amikor váratlanul sajtóértekezletet hívott össze, elmondása szerint azért, hogy a költségvetés-kiigazítás aznap közvitára bocsátott tervezetét ismertesse. Citu azonban nem a közpénzek elosztásának részletezésével kezdte a találkozót, hanem maga hozta fel az ittas vezetés témáját, lehetővé téve, hogy az újságírók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés