Előfizetői tartalom

Joe Biden: Afganisztán a birodalmak temetője, nincs katonai erő, amivel ott békét lehet teremteni

Huszák Dániel
Az Egyesült Államok terrorellenes műveleteket ment végrehajtani Afganisztánba, nem volt feladata az országépítés vagy a polgárháborúban való harc – mondta el Joe Biden elnök egy rendkívüli sajtótájékoztatón. A terrorellenes műveletek már rég lezárultak, olyan hadsereg pedig nincs a világon, amely békét és stabilitást tud teremteni hosszú távon Afganisztánban – tette hozzá a politikus. Az Egyesült Államok kivonja diplomáciai személyzetét és afgán segítőit az országból, aztán végleg lezárja leghosszabb háborúját – mondta az Egyesült Államok első embere.

Felkészült az Egyesült Államok az afgán kormányerők gyors összeomlására, ez egy volt azok közül a lehetséges forgatókönyvek közül, melyet latba vettek a csapatkivonás meghatározásakor - mondta el Joe Biden elnök egy amerikai idő szerint ma délutáni rendkívüli sajtótájékoztatón. 20 éve egyértelmű célokkal ment az Egyesült Államok Afganisztánba:  megbüntetni azokat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái