Előfizetői tartalom

Tragikus képsorok a kabuli reptérről: felszálló repülőkre kapaszkodva mentik az életüket a kétségbeesett afgánok

Portfolio
Ezrek menekültek Kabul városából az Egyesült Államok által ellenőrzött kabuli reptérre, hogy az utolsó biztonságos útvonalon elhagyhassák az országot a tálib hatalomátvétel után. Az iszalmisták megtorlásától rettegő afgán állampolgárok elözönlötték a kifutópályákat és a felszálló amerikai katonai repülőgépekre kapaszkodtak. Már legalább öt ember meghalt és az amerikaiak fegyverhez nyúltak, hogy a pánikoló tömeget megfékezzék.

Tegnap átvették a hatalmat a tálibok Afganisztánban, Kabul kevesebb, mint egy nap alatt elesett. A városban maradó helyi lakosok gyorsan igyekeztek eltüntetni a nyugati kulturális befolyás nyomait, például a nőket ábrázoló kirakatok lefestésével, míg ezrek, akik az életüket féltették, az amerikai katonák által ellenőrzött repülőtérre menekültek. Kapcsolódó cikkünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés