Előfizetői tartalom

Lassan összeáll a tálib kormány és elkezdik a NATO által kiképzett katonák toborzását

Portfolio
Irányító testület viheti tovább Afganisztán vezetését most, hogy a tálibok átvették a hatalmat, melynek várhatóan Haibatullah Ahunzada, a tálibok legfőbb vallási vezetője lesz a feje – mondták el bennfentes tálib források a Reutersnek. Hozzátették: hamarosan nekiállnak a NATO által kiképzett kormánykatonák és pilóták toborzásának is.

A Reuters arról ír, hogy az új hatalmi struktúra hasonló lesz, mint amely 1996-tól 2001-ig vezette az országot, ekkor Omár mulla, a tálibok fővezére volt Afganisztán de facto vezetője, de egy testületre bízta az ország mindennapi politikai ügyeinek irányítását. A bennfentes hozzátette: elképzelhető, hogy végül Ahunzada inkább a háttérből irányít és hivatalos vezetőnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés