Előfizetői tartalom

Több ezren próbálnak kétségbeesetten bejutni a kabuli repülőtér területére

MTI
Hat nappal az afganisztáni tálib hatalomátvétel után még mindig több ezer ember próbált kétségbeesetten bejutni a kabuli nemzetközi repülőtér területére szombaton, hogy elmeneküljön az országból. A dpa német hírügynökségnek egy helyszínen lévő szemtanú elmondta, hogy továbbra is rendszeresen hallatszanak lövések a szigorúan őrzött reptér kapuin kívül.

Azután, hogy vasárnap a tálibok benyomultak a fővárosba, az afgán kormány összeomlott, és Ashraf Gháni elnök elmenekült az országból, a kabuli repülőtér maradt az egyetlen hely, amelyet külföldi katonák ellenőriznek. Az a sok ezer afgán, aki valamilyen módon a külföldi erőknek dolgozott az elmúlt húsz évben, vagy az emberi jogok érvényesítéséért tevékenykedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés