Előfizetői tartalom

Megjelent Kabul utcáin a rettegett tálib elitkommandó

Portfolio
Megjelent Kabul utcáin a Badri 313 fedőnevű tálib akciócsoport, amely lényegében az iszlamista szervezet különleges műveleti egysége. Ellentétben egy „átlagos” tálib fegyveres alakulattal, a Badri 313 modern, nyugati vagy arra hajazó felszerelési elemeket használ és első ránézésre meg sem lehet különböztetni őket egy stabilan funkcionáló ország kommandósaitól.

A Telegraph töltött fel Youtube-ra egy tálibok által készített videót, melyen a Badri 313 nevű alakulat katonái láthatók, amint Kabul utcáin őrjáratoznak. A tálib harcosok ebben az egységben a kaftánt terepszínű egyenruhára és málhamellényre, a pakolt pedig éjjellátóval felszerelhető kevlár-sisakra cserélték. A kommandósok az Egyesült Államok által az afgán haderőnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés