Előfizetői tartalom

Német választás 2021: nagy csatára készül a királycsináló és a titkos favorit

Palkovics Máté
Dübörög a választási kampány Németországban, amely a 16 év után leköszönő Angela Merkel székéért folyik. Jelen cikksorozatunkban azon pártokat vesszük sorra, amelyeknek a legnagyobb esélyük van bejutni a német törvényhozásba. Ennek keretein belül megvizsgáljuk a pártok történetét, ideológiai irányultságát és szavazói bázisát, külön kitérve a lehetséges koalíciókra és választási programokra. Ezúttal azt a két politikai tömörülést mutatjuk be, amelyek a legnépszerűbbek a fiatal szavazók körében és amelyek már kisebbik koalíciós partnerként részt vettek Németország kormányzásában: az FDP-t és a Zöldeket.

Az örök királycsinálók A Német Szabaddemokrata Párt (FDP) igazi veterán a német politikában és már a szövetségi köztársaság első napjaitól kezdve jelen van a német parlamentben. A pártot 1948-ban alapították döntően a második világháború előtti német liberális pártok korábbi tagjai. Az FDP eleinte egyházellenes jelszavakkal próbálta megkülönböztetni magát...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái