Előfizetői tartalom

Az Iszlám Állam robbantott Kabulban, 12 amerikai katona is meghalt, Biden beszédet mond

Portfolio
Az Iszlám Állam vállalta magára azokat a robbantásokat a kabuli repülőtéren, amelyek a tömegben történtek csütörtökön és amelyek több tucatnyi egyéb származású ember mellett 12 amerikai katonát megöltek, és további 15 amerikai katonát megsebesítettek. Az események átírták Joe Biden amerikai elnök csütörtöki programját, péntekre halasztották ugyanis a Naftali Bennett izraeli miniszterelnökkel tervezett tárgyalását, és csütörtök este magyar idő szerint 11-kor beszédet mond az amerikai népnek. A kimenekítési akció közben történt robbantás ugyanis a rémálom-forgatókönyv megvalósulását jelenti Biden számára, hiszen a felpörgetett, kaotikus mentőakció során eddig arra hivatkozhattak a fehér házi illetékesek, hogy nem volt amerikai áldozat.

Az Iszlám Állam egy közleményben magára vállalta a kabuli reptéren csütörtökön a tömegben végrehajtott öngyilkos merényleteket és azt hangsúlyozta, hogy az amerikai hadsereg tolmácsai és segítői voltak a cselekmények célpontjai. A Reuters tudósítása szerint a tálibok – akik szintén ellenségesen viszonyulnak az Iszlám Államhoz – azt közölték, hogy 13 halottja van...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés