Előfizetői tartalom

Német választás 2021: a szélsőbal és a szélsőjobb is ringbe száll a hatalomért

A legfontosabb német pártokat bemutató sorozatunk befejező részében a Bundestag két legmegosztóbb politikai tömörülését vesszük górcső alá: a Baloldalt és az AfD-t. Mindkét párt hírhedté vált szélsőségesnek tekintett elképzeléseiről, előbbi bal-, utóbbi jobboldali értelemben. Bár egyik pártnak sincs reális esélye arra, hogy kormányt alakítson, sőt még vélhetően arra sem, hogy egy kormánykoalícióban részt vegyen, parlamenti jelenlétük már sok esetben fontos hatást gyakorolt a német politikai folyamatok alakulására.

Németország legbalosabb pártja Jóllehet, a Baloldalt csak 2007-ben alapították, története jóval korábbra, egészen az NDK-ig nyúlik vissza. A párt ugyanis örököse a korábbi keletnémet állampártnak, a Német Szocialista Egységpártnak (NSZEP). A NSZEP a német újraegyesítés után újjáalakult és a Demokratikus Szocializmus Pártja (PDS) nevet vette fel, első elnöke a NSZEP...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés