Előfizetői tartalom

Szép csendben felfedik magukat a tálibok rejtélyes barátai

Portfolio
Az utóbbi hetekben nagyot fordult a világ Afganisztánnal. Az amerikai csapatok kivonulását követően a tálibok villámgyorsan elfoglalták az országot, végül pedig a fővárosba, Kabulba is könnyűszerrel bevonultak. A tálib uralmat azonban eddig egyetlen ország sem ismerte el hivatalosan, amely valószínűleg a közeljövőben sem fog változni. Egyes államok azonban már most jelezték, hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén nyitottak az iszlamistákkal való együttműködésre.

Afganisztán összeomlásának gyorsasága az egész világot meglepte. Mivel az eddig hivatalban lévő, nemzetközileg elismert afgán kormány képviselőinek jelentős része külföldre menekült, továbbra sem világos, hogy hivatalos, nemzetközileg elismert minőségben kik képviselik majd Afganisztán törvényes vezetését. Annyi biztos, hogy az iszlamista tálibok szava lesz a legerősebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés