Előfizetői tartalom

A járvány előtti élet visszatéréséről beszélt a francia miniszterelnök, miközben brutális szigor van az országban

MTI
Franciaország jó úton van ahhoz, hogy visszatérjen a normális élet, a koronavírus elleni oltási program nagyon jó számainak köszönhetően - jelentette ki kedden Jean Castex francia miniszterelnök. "A dolgok jó irányban haladnak" - fogalmazott a kormányfő a kelet-franciaországi Illkirch-Graffenstaden település egyik oltóközpontjában tett látogatásán. "Azért vagyunk jó úton, mert tudjuk, hol kezdődik a jó út, és az pedig az oltás" - tette hozzá.

A teljes lakosság csaknem háromnegyede megkapta a koronavírus-elleni oltás első adagját, s több mint 65 százalékuk már a második adagot is felvette. A legalább hat hónapja beoltott 65 éven felüliek és a veszélyeztettek - mintegy 19 millió francia - számára szerdán kezdődik a harmadik védőoltás kampánya. A 65 éven felülieknek egyébként eddig a 88 százaléka kapta meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés