FONTOS Mennyire drága a tankolás Magyarországon?
 
Előfizetői tartalom

Éhínség fenyeget Afganisztánban

MTI
Szeptember végére elfogyhatnak az élelmiszerkészletek Afganisztánban; éhínség fenyegeti az évtizedes háborúskodásba belefáradt lakosságot - figyelmeztetett egy magas rangú ENSZ-tisztségviselő szerdán. Az akut élelmezési bizonytalanság az ország 38 milliós lakosságának mintegy harmadát érinti - mondta el Ramiz Alakbarov, az ENSZ helyi humanitárius koordinátora. Alakbarov hangsúlyozta, hogy az aszályos időszak után, a tél közeledtével több pénzre van szükség a lakosság élelmezéséhez.

Bár az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) tízezreknek osztott ételt Afganisztánban az elmúlt hetekben, a helyzet kezeléséhez szükséges 1,3 milliárd dolláros segélynek mindössze 39 százaléka folyt be eddig - tette hozzá a tisztségviselő. A táliboknak, akik a nemzetközi haderő kivonulásával megszerezték az ellenőrzést az ország nagy része felett, egy olyan országot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés