Előfizetői tartalom

A tálibok azt állítják, meg tudják javítani a hátrahagyott amerikai repülőgépeket

Portfolio
Beüzemelték a tálibok a kabuli repteret, most pedig nekiállnak, hogy megjavítsák az Egyesült Államok által hátrahagyott merev- és forgószárnyas repülőgépeket – állítják az iszlamisták több médiaforrásnak. Elképzelhető, hogy kapnak külföldi segítséget, hiszen a katariak a repülőtér beüzemelésében már segítettek nekik, de továbbra is igencsak kétséges, hogy sikerül-e a megfelelő alkatrész-ellátás és logisztikai háttér híján üzemképessé varázsolni a hátrahagyott gépeket.

„Itt vagyok egy hangárban, melyben Chinook-helikopterek vannak. Ezeket a Chinook-helikoptereket az Egyesült Államok adta az afgán légierőnek és az afgán hadseregnek” – mondja az indiai WION-televízió tudósítója a kabuli reptérről, miközben Sea Knight helikopterek előtt áll, melyeket az amerikai külügyminisztérium használt kimenekítésre és sosem adta át őket az afgán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés