Előfizetői tartalom

Mi köze Jamaicának, Kenyának és a közlekedési lámpának ahhoz, hogy ki vezeti Németországot Merkel távozása után?

A mostani német választás kampánya hétről hétre képes produkálni váratlan fordulatokat. Ezt igazolja az is, hogy a pártok mostani népszerűségi mutatói alapján minimum három párt összefogására lesz szükség, hogy működőképes kormánykoalíció alakulhasson Berlinben. Ehhez azonban olyan pártoknak is együtt kellene működniük, amelyek irányvonala meglehetősen eltérő képet fest, így elhúzódó tárgyalásokra lehet számítani a választást követően. Nagyon nem mindegy azonban, hogy milyen összetételű koalíció fogja kormányozni Németországot a jövőben, ennek megfelelően sorra vettük és elemeztük a lehetséges koalíciós felállásokat.

Bár az utóbbi hetek hírei elsősorban a német pártok népszerűségi mutatóira fókuszáltak, a választáshoz közeledve érdemes kiemelt figyelmet fordítani arra a kérdésre, hogy milyen pártok összeállásából alakulhat új kormány Berlinben. Ennek oka, hogy a német választási rendszer természetéből adódóan szinte lehetetlen, hogy egy párt egyedül abszolút többséget szerezzen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés