Előfizetői tartalom

Újabb nagy győzelem a táliboknak: szétverték az ellenállókat, megszereztek egy rakás amerikai fegyvert

Minden jel szerint tálib kézre került Pandzsír, az utolsó afganisztáni tartomány, amely ellenállt a táliboknak. A megmaradt ellenállók a hegyekbe menekültek és a harcok folytatását ígérték, de az iszlamisták lényegében teljes kontrollt szereztek Afganisztán felett. A győzelemmel a tálibok ismét megkaparintottak egy nagyobb mennyiségű amerikai fegyverszállítmányt is, most pedig nekiállnak hatalmuk konszolidálásának.

Úgy tűnik, elesett Pandzsír Nagyon úgy tűnik, hogy heves, napon át tartó harcok után elesett Pandzsír, az utolsó olyan tartomány, amely még ellenállt a tálibok hódításának Afganisztánban. A tálibok a tartományi önkormányzat épülete előtt fotózkodtak, illetve Zabihulla Mudzsahid, az iszlamista mozgalom szóvivője győzelmet deklarált. A közösségi médiába feltöltött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés