FONTOS Egyre több magyar nyaral külföldön, a drágulás sem zavarja őket
 
Előfizetői tartalom

Folytatódik a skót függetlenségi népszavazás előkészítése

Portfolio
A koronavírus-járvány miatt tartott szünet után újból elkezdődik a skóciai függetlenségi népszavazást előkészítő munka - mondta kedden Nicola Sturgeon skót miniszterelnök.   Sturgeon, a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) vezetője az edinburghi parlamentben tartott kedd esti tájékoztatóján kijelentette: az újabb referendumot csak a járvány visszavonulása után lehet megtartani, de a skót kormány 2023 vége előtt mindenképpen szeretné megrendezni a népszavazást.

Nicola Sturgeon kijelentette: a jelenlegi parlamenti erőviszonyok alapján "kétség sem férhet ahhoz", hogy megvan a demokratikus mandátum a függetlenségi népszavazás kiírásához.  A skót kormányfő arra utalt, hogy a májusi skóciai parlamenti választásokon az SNP-é lett messze a legnagyobb frakció az edinburghi törvényhozásban, és a párt - jóllehet nem szerzett abszolút többséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés