Előfizetői tartalom

Koronavírus: hamarabb kell beadni a 3. oltást, mint korábban várták

MTI
|
Portfolio
Özlem Türeci és Ugur Sahin, a BioNTech német biotechnológiai vállalkozás alapítói a Der Spiegel című hírmagazinban közölt interjúban elmondták, hogy a delta vírusváltozat szétterjedése miatt a korábban valószínűsített 12-18 hónapnál hamarabb kell majd beadni egy harmadik, frissítő adagot a világhírű magyar kutató, Karikó Katalin vezetésével kifejlesztett hírvivő RNS (mRNS) technológiára épülő vakcinából. Frissítő oltás nélkül "nem fogjuk tudni elég jól kontrollálni a deltát" - mondták.

Hangsúlyozták, hogy egyelőre nem ütötte fel a fejét olyan vírusváltozat, amellyel szemben a BioNTech/Pfizer-féle vakcina egy frissítő adaggal sem hatékony kellőképpen. Így nem kell egy teljesen új oltóanyagot kifejleszteni, de továbbra is a legnagyobb éberséggel kell figyelni a SARS-CoV-2 mutációit. Az oltóanyag globális elosztása körüli vitákról elmondták, hogy legkésőbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés