Előfizetői tartalom

A német választás legnagyobb nyertese és vesztese is lehet - Öt lehetséges forgatókönyv Armin Laschet jövőjéről

Portfolio
Egyre intenzívebben pörög a német választási kampány és egyre többen firtatják, hogy mi lesz a CDU-s jelölt, Armin Laschet sorsa a választási eredményektől függően. Az nem kérdés, hogy győzelem esetén Laschet lenne a kancellár. Mivel azonban a CDU az utóbbi időben igen rosszul teljesít a méréseken, számolni kell azzal is, hogy nem ők nyerik a voksolást, amely Laschet jövőjét is képlékennyé teszi. A Tagesschau elemzése alapján sorra vettük a lehetséges forgatókönyveket egy választási győzelem és egy vereség esetében is.

Laschet lesz a kancellár Laschet nyilvánvaló célja az, hogy a CDU megnyerje a választást és képes legyen egy működőképes koalíciót felállítani, amelynek eredményeképpen minden bizonnyal őt választanák meg Németország következő kancellárjának. Az erre való esélyei azonban napról napra kérdésesebbek. A CDU már hetek óta gyengén teljesít a szövetségi méréseken...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái