Előfizetői tartalom

Angela Merkel hatalmas űrt hagy maga után Európában - Politikus legyen a talpán, aki képes lesz betölteni

Angela Merkel 16 év után távozik az európai politika élvonalából, ezzel pedig hatalmas űrt hagy maga után. A kancellárnak a hosszú évek alatt számos válsággal kellett megbirkóznia, szava annyira fontossá vált az Európai Unióban, hogy egyesek egyenesen annak informális vezetőjeként hivatkoznak rá. Merkel a befolyását elsősorban arra használta fel, hogy kompromisszumok útján kovácsolja egységbe az európai tagállamokat. Politikájából azonban hiányzott egy valódi vízió az EU jövőjére vonatkozóan. Ezt a vákuumot most Emmanuel Macron kívánja betölteni, aki számos nagyszabású tervet vázolt fel az unió reformjára. Az azonban nagyon nem mindegy, hogy milyen német kancellárt kap maga mellé a német választást követően.

Angela Merkel a válságmenedzser Angela Merkel több mint 100 EU-csúcson vett részt, amely kirívóan nagy szám az európai politikusok körében. Nem csoda, hogy Merkel szava igen sokat nyomott a latba ezeken az egyeztetéseken, ahol a kancellár főleg egyfajta közvetítői, vagy konszenzuskereső szerepben tűnt fel, amely több alkalommal súlyos krízisek kezelését is megkívánta. Merkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés