Előfizetői tartalom

Egy nagy meglepetést is hozott az orosz választás: újra kommunizmust akar a választók ötöde?

Portfolio
Vlagyimir Putyin pártja, az Egyesült Oroszország nem meglepő módon elsöprő győzelmet aratott az oroszországi parlamenti választásokon, az viszont talán meglepetésnek tekinthető, hogy viszonylag jól teljesített az Orosz Föderáció Kommunista Pártja is, amely az összes leadott voks mintegy ötödét megszerezte. A kommunista párt nem éppen egy klasszikus marxista-leninista programmal indult a választáson, illetve teljesítményüket az Alekszej Navalnij ellenzéki aktivista által szorgalmazott taktikai szavazási rendszer is segítette. A párt vezetése ennek ellenére elégedetlen a választás eredményeivel és harcot hirdetett az online szavazás ellen.

Putyinék nyertek, de nagyot ugrott a kommunista párt Nem meglepő módon ismét megnyerte az orosz választásokat Vlagyimir Putyin pártja, az Egyesült Oroszország. Az egyetlen dolog, amit ezzel kapcsolatosan érdemes kiemelni az, hogy a párt népszerűsége enyhén csökkent: a 2016-os választásokon még a voksok 54%-át gyűjtötték be, most 98%-os feldolgozottság mellett már csak „éppen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés