Előfizetői tartalom

Látványosan sok kérdésben értett egyet az SPD és a Zöldek jelöltje az utolsó kancellárjelölti vitán

Portfolio
Tagnap este sor került az utolsó televíziós vitára a kancellárjelöltek között a héten megrendezésre kerülő német szövetségi választást megelőzően. A vita során feltűnően sok kérdésben mutatkozott egyetértés az SPD-s Olaf Scholz és a Zöldek jelöltje, Annalena Baerbock között. Ennek megfelelően leginkább a CDU-s jelölt, Armin Laschet véleménye különbözött a többiekétől. Meglepő volt, hogy a vita során szinte egy szó sem esett külpolitikai vagy az Európai Uniót illető tervekről. Az eseményt követően gyorsan meg is érkeztek az első eredmények, miszerint ezt a vitát is magasan nyerte Scholz a nézők körében.

A vita elején mindhárom kancellárjelöltnek meg kellett neveznie prioritásokat a választási programjából. Először Olaf Scholz szólt hozzá és szociális szempontból a minimálbér emelését, valamint a nyugdíjminimumot említette, emellett hangsúlyozta az ország modernizálásának fontosságát, illetve a klímaváltozás elleni harcot. Annalena Baerbock szerint a koronavírus-járvány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés