Előfizetői tartalom

Vasárnap eldől, ki lesz Merkel utódja - Nézzük végig a kampány 5 legizgalmasabb fordulatát

Portfolio
A hétvégén parlamenti választások lesznek Németországban, az új kormány összetétele mellett hamarosan eldőlhet az is, hogy ki lesz Angela Merkel kancellár utódja. A választás előtti hetek igencsak fordulatokban gazdagon teltek, hiszen nagyon meggyengült Merkel kancellár pártja, a CDU/CSU és megerősödött a szociáldemokrata SPD, illetve a Zöldek is. Megnéztük, melyik eddig a 2021-es német választás 5 legváratlanabb fordulata.

1. Laschet rosszkor nevetgélt Armin Laschetet, Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnökét elsősorban azért választotta kancellár-jelöltnek a Kereszténydemokrata Unió (CDU) választmányi bizottsága, mert úgy gondolták a legtöbben, hogy ő lesz az a konszenzusos politikus, aki hitelesen tudja képviselni Angela Merkel politikáját, így pedig a kancellárrá választására is jó esély...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés