Előfizetői tartalom

Megszólalt Kim Dzsongun húga: akár tárgyalni is készek Dél-Koreával

MTI
Észak-Korea lépéseket tesz a Dél-Koreával való kapcsolatok javítása érdekében és akár a vezetől közötti csúcstalálkozó lehetőségéről is hajlandó egyeztetni, amennyiben Dél-Korea "felhagy az ellenségeskedéssel és kettős mérce alkalmazásával" - jelentette ki szombaton az Észak-Koreát irányító kommunista Koreai Munkapártban magas tisztséget betöltő Kim Jo Dzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető húga.

Kim azután beszélt erről ismét, hogy egy nappal korábban hasonló nyilatkozatot tett arról: Phenjan hajlandó folytatni a tárgyalásokat Szöullal bizonyos feltételek teljesülése esetén. A Korea-közi ügyek kezeléséért felelős Kim legutóbbi nyilatkozatában bírálta Dél-Koreát amiatt, hogy "provokációknak" nevezte a nem régi észak-koreai fegyverkísérleteket. Phenjan gyakran...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés