andrej babis orbán viktor
Globál

Babis pártja nyerheti a cseh választást

MTI
Három héttel az  októberi csehországi parlamenti választások előtt készített felmérés szerint a centrista ANO mozgalom nyerné a megmérettetést, de szorosan mögötte végezne ellenzéki hárompárti koalíció, a Spolu - derült ki abból a felmérésből, amelyet a Kantar CZ készített a közszolgálati Cseh Televízió számára.

A harmadik helyet a Kalózok és a Polgármesterek és Függetlenek (STAN) kétpárti koalíció foglalná el.    

A Cseh Televízió által vasárnap nyilvánosságra hozott eredmények szerint az - Andrej Babis által alapított - ANO 24,5 százalékot kapna, ami három százalékkal kevesebb, mint augusztusban. A Spolu szövetséget 23 százalék támogatná, két százalékkal több, mint augusztusban, míg a kalózok-polgármesterek koalíciót 20,5 százalék, két százalékkal kevesebb, mint egy hónapja.    

Rajtuk kívül bekerülne még a képviselőházba, amely a parlament alsó háza, 11,5 százalékkal a Közvetlen Demokrácia Pártja (SPD) és öt százalékkal Cseh- és Morvaország Komunista Pártja (KSCM). Az SPD támogatottsága másfél százalékkal nőtt, a kommunistáké nem változott. Az ANO kormánykoalíciós partnerének, a Cseh Szociáldemokrata Pártnak a támogatottsága jelenleg az öt százalékos parlamenti küszöb alatt van.    

Az október 8-ra és 9-re kiírt választások eredménye a Kantar CZ elemzői szerint továbbra is bizonytalan. A friss felmérés szerintük azt jelzi, hogy amennyiben győz az ANO, nagyon nehéz lesz koalíciós partnert találnia, minek következtében elhúzódó kormányalakításra lehet számítani.  

Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Andrej Babis cseh kormányfő (j) sajtónyilatkozatot tesz a határszemlét követően a magyar-szerb határnál, az ideiglenes biztonsági határzárnál 2021. szeptember 22-én. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

michal ron, a berne union elnöke
taxisok-koronavirus-jarvany-uzemanyagarak-aremelkedes
jackma
zöld iroda
infláció piac
FrankfurtiTőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Megnézzük az összes izgalmas befektetési, illetve spekulatív pozícióra vonatkozó lehetőséget.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
mun kim