valasztas nemet
Globál

Mutatjuk, mikor derül ki, ki nyerte a német választást

Portfolio
A német választás eredményeire először az exit pollokból lehet következtetni, majd a szavazatok összeszámlálásával párhuzamosan érkeznek az első eredmények. Előzetes végeredmény ma estére vagy holnap hajnalra várható, a hivatalos végeredményre azonban csak napok múlva lehet számítani – írja a Frankfurter Rundschau.

Az első előrejelzések már várhatóan 18 óra körül, azaz a szavazás lezárulta után elérhetőek lesznek. Ezek azonban csupán exit pollok, amelyeket a választók egy anonim módon kitöltött kérdőíven keresztül közölhetnek.

Az urnazárás után kezdődik csak meg a szavazatok összeszámlálása, beleértve a levélszavazatokat is, amelyek száma idén rekordmagas lehet a koronavírus-járvány miatt. Az első hivatalos becslések a szavazatok feldolgozásával párhuzamosan érkeznek. Korábban választásokon már negyed 7 körül érkeztek az első eredmények.

Amikor egy szavazókörben valamennyi leadott szavazatot összeszámoltak, a tartományokban található választási irodák összeadják a beérkezett voksokat és a vonatkozó információt továbbítják a szövetségi választási irodának.

A szövetségi választási iroda ezt követően közli a szövetségi választás előzetes végeredményét általában még vasárnap éjjel vagy hétfő hajnalban. A 2017-es választások esetében az előzetes végeredményt reggel fél 6 körül közölték.

A hivatalos végeredményre azonban biztosan több napot kell majd várni. 2017-ben szeptember 24-én tartották a választást, de hivatalos végeredményt október 12-én tették közzé. Ettől függetlenül várhatóan már az előzetes eredmények alapján győztest lehet majd hirdetni.

Az új Bundestag első ülésének hivatalosan 30 napon belül kell megtörténnie a választást követően, amely idén legkésőbb október 26-ára esne.

Címlapkép forrása: Philipp von Ditfurth/picture alliance via Getty Images

michal ron, a berne union elnöke
taxisok-koronavirus-jarvany-uzemanyagarak-aremelkedes
jackma
zöld iroda
infláció piac
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Megnézzük az összes izgalmas befektetési, illetve spekulatív pozícióra vonatkozó lehetőséget.
mun kim