berlin
Globál

Német választás 2021: szabályos káosz kezd kialakulni Berlinben

Portfolio
Olyan hosszú sorok kezdenek kialakulni a berlini szavazóhelyiségek körül, hogy a német sajtó már „káoszként” jellemzi a helyzetet. A Szövetségi Választási Iroda nyugtatni próbálja a kedélyeket: hiába zárul le 6-kor a szavazás, mindenki leadhatja a voksát, aki eddig beáll a sorba.

Hosszú sorok kígyóznak Berlin utcáin, miközben a német választópolgárok arra várnak, hogy leadják a voksukat a sokak által történelmi fontosságúnak tartott 2021-es parlamenti választáson az általuk preferált jelöltekre. Bő egy óra van már csak vissza a voksolás hivatalos végéig, délután 6 óráig, de teljesen esélytelen sokaknak, hogy addig sorra kerülnek. Egyes sorok esetében akár 2 órás várakozási idő is felmerülhet a német sajtó szerint.

A Szövetségi Választási Iroda megpróbálta megnyugtatni az egyre idegesebbé váló berlini szavazókat: mindenki leadhatja a voksát, aki 6 óráig beáll a sorokba.

Egyszerre a Georg Thiel, a Szövetségi Választási Iroda vezetője az NTV-nek azt nyilatkozta, hogy „nem szabadott volna ennek a helyzetnek kialakulnia.” Hozzátette: a voksolás napját precízen megtervezték, kikalkulálták és begyakorolták, nem szabadna, hogy órás sorok kígyózzanak az utcákon.

A Berlinben kialakult helyzetet több tényezővel is magyarázni lehet:

  1. Georg Thiel szerint sok olyan önkéntes, aki a szavazati bizottságok tagja lett volna, vagy a munkájukat akarta segíteni, az utolsó pillanatban lemondta a részvételt, ezért egyes szavazóhelyiségekben nincs elég ember, hogy gördülékenyen menjen a szavazás.
  2. Volt olyan szavazóhelyiség, ahol rossz szavazólapokat osztottak ki a választópolgároknak, emiatt pedig átmenetileg bezártak ezek a helyiségek és a korábban leadott voksokat érvényteleníteni is kellett.
  3. Volt olyan helyiség, ahova nem tudtak bejutni a szavazók, mert az elektromos zárrendszer megadta magát. A tűzoltóknak kellett intézkedniük, hogy a választópolgárok le tudjanak voksolni.
  4. A koronavírus-korlátozások miatt eleve lassabban haladnak a dolgok a korábbi években tapasztalható tempónál.

Címlapkép: Abdulhamid Hosbas/Anadolu Agency via Getty Images

minimálbér
vlagyimir putyin
vlagyimir putyin
maszk
covid koronavírus maszk getty stock
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi és eladási zónákat azonosítunk, melyek a trendekkel kiegészítve szuper hatékony párost alkotnak.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Portfóliókezelő menedzser

Portfóliókezelő menedzser
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
csehország prága