Előfizetői tartalom

Elképesztő méretű gyárkomplexumot épít a Magyarországon is jelen lévő autóipari multi

Portfolio
A Ford és a hazánkban is jelentős gyártókapacitásokkal rendelkező SK Innovation bejelentette, hogy egy 11,4 milliárd dolláros beruházás keretében új autó- és akkumulátorgyárakat építenek az Egyesült Államokban. Az egészen elképesztő összegből megvalósuló beruházás, amely 11 ezer új munkahelyet teremt, fontos eleme lesz az amerikai autógyártó stratégiájának, amelyben kiemelt szerepe van az elektromos autózás irányába történő minél gyorsabb elmozdulásnak.

A bejelentés szerint a Ford és az SK Innovation két akkumulátorgyárat épít majd fel Kentucky államban, egy több, mint 1450 hektáros területen. Ez a hatalmas terület nem csak akkumulátorgyáraknak ad majd helyet, hanem itt történik a tisztán elektromos meghajtású Ford F-150 pickup gyártása is és lesz itt logisztikai park, valamint újrahasznosító központ. Hogy perspektívába...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés