Előfizetői tartalom

Miután barátkozós üzenetet küldött, kilőtt egy újabb rakétát Észak-Korea

Portfolio
A hétvégén még azt üzente a legfőbb észak-koreai vezető húga, hogy hajlandóak akár vezetői szinten tárgyalni is Dél-Koreával bizonyos feltételek esetén, kedden hajnalban viszont már arról érkezett hír, hogy kilőtt egy újabb rakétát, a japánok szerint ballisztikus rakétát, a keleti tengerpartja felé. Ezután azt üzente az északi vezetés az ENSZ-ben, hogy Dél-Korea és az Egyesült Államok hagyjon fel a fegyverprogramja kapcsán az állítása szerinti „kettős mércével”.

A néhány nap utáni újabb észak-koreai rakétakilövés rámutat arra, hogy folyamatos az ország fegyverprogramjának fejlesztése, és veszélyezteti azt a kényes folyamatot, hogy a nukleáris és ballisztikus rakéták feladásáért cserébe az Egyesült Államok feloldaná a szankciókat az országgal szemben – mutat rá kommentárjába a Reuters. A rakétakilövés után röviddel szólalt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés