Előfizetői tartalom

Az új német kancellárra három fajsúlyos probléma megoldása vár – Köztük Magyarország és Lengyelország ügye

Portfolio
Nem várnak könnyű hónapok Európára a német választást követően – hívja fel a figyelmet a Politico elemzésében. Egyelőre bizonytalan, hogy milyen összetételű kormány fogja vezetni a kontinens legerősebb gazdaságát, amely lassíthatja az Európai Unió reagálási képességét számos fontos problémára, legyen szó akár a Brexitről, de említhető még a jogállamisági viták, vagy a közös uniós adósság kérdése. Külön bonyolítja a helyzetet az, hogy Franciaországban tavasszal elnökválasztást, nyáron pedig parlamenti választást tartanak, így ott is jó időre főleg belpolitikai kérdések fogják dominálni a közbeszédet.

Bár még mindig nem tudni, ki lesz Németország új kancellárja, az már most látszódik, hogy nem lesz könnyű átvenni Angela Merkel szerepét. Ez már csak azért is félő, mert a majdani kormánykoalíciót minimum három párt alkothatja, amelyek irányvonala meglehetősen eltér egymástól. Nem beszélve arról, hogy még az sem világos, mikorra állhat fel egyáltalán az új német...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés