Előfizetői tartalom

Sürget az idő: két ideológia feszült egymásnak, hogy végül döntsenek Németország jövőjéről

Egyre intenzívebben folytatódnak a koalíciós tárgyalások a német választást követően, miután mind az SPD, mind pedig a CDU/CSU feltett szándéka a kormányalakítás. Jelenleg mindkét nagy párt alig várja, hogy leülhessen tárgyalni a két királycsináló tömörüléssel, az FDP-vel és a Zöldekkel. Ugyanis mindkét kisebb párt elengedhetetlen egy kormányzóképes többséghez. Ahhoz azonban, hogy ez megvalósuljon, először az FDP-nek és a Zöldeknek kell megegyezniük egy közös politikai platformról, ami nem lesz könnyű feladat. A látszat ellenére azonban számos olyan terület van, ahol a két párt közelebb áll egymáshoz, mint az gondolnánk.

Ezek közé tartoznak az állampolgári jogok is, amelyek kapcsán a két párt programja jelentős egyezőséget mutat. Mindkét párt támogatja a nemek közti egyenlőséget, a marihuána legalizálását, a szavazói korhatár 16 évre történő leszállítását, vagy éppen a felhasználói adatok tárolási kötelezettségének feloldását. Egyúttal ellenzik a nagykoalíciós kormány korábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés