Előfizetői tartalom

Gyülekeznek a viharfelhők Laschet feje fölött - Rossz ómen, hogy szivárogtattak a titkos tárgyalásokról

Kiss Csaba
A napokban zajlanak az egyeztetések a kormányzásra esélyes német pártok között. Két lehetséges felállás tűnik reálisnak, azonban úgy látszik, a CDU/CSU egyre messzebbre kerül attól, hogy összehozza a zöldekkel és a liberálisokkal az úgynevezett Jamaica-koalíciót. A CDU elnöke és kancellárjelöltje, Armin Laschet szabályos vesszőfutást mutat be az utóbbi időben: népszerűsége szabadesésben zuhan, miközben pártjából valaki a sajtónak szivárogtatott a liberálisokkal zajló titkos tárgyalásról. Lehet, hogy már a két kisebb pártnak sem érdeke a történelmi vereséget szenvedett konzervatívokkal való összebútorozás, Laschet székére pedig többen is szemet vethettek pártján belül.

Titkos tárgyalások A szeptember végi német parlamenti választásokat szűken, de a szociáldemokrata SPD nyerte meg, az Angela Merkel kormányának legfőbb erejét adó konzervatív CDU/CSU pártszövetség viszont történelmi vereséget szenvedett el. Mivel mindkét nagy párt el akarja kerülni a nagykoalíciós kormányzást, kénytelen lesznek a Zöldekkel és a liberális FDP-vel koalícióra...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái