Előfizetői tartalom

Lemondott a perui radikális miniszterelnök

MTI
Lemondott a perui miniszterelnök szerdán, alig több mint két hónappal kinevezése után - közölte az ország elnöki hivatala.  Bár Pedro Castillo elnök a bejelentésében nem indokolta Guido Bellido lemondását, a Castillo vezette baloldali Perú Libre (Szabad Peru, PL) párt radikális szárnyából érkezett Bellido hivatali ideje alatt többször szembekerült az ellenzéki többségű törvényhozással.

Az El Comercio című perui újság szerint Bellido konfliktusba került több miniszterrel is, egyebek között Óscar Maúrtuával, a külügyi tárca vezetőjével, a Reuters hírügynökség pedig megjegyezte, hogy a befektetők többször aggodalmuknak adtak hangot Bellido "radikalizmusával" kapcsolatban. Peruban június 6-án tartottak elnökválasztást, amelyen Castillo legyőzte Keiko Fujimorit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés