Előfizetői tartalom

Meginoghat az osztrák kancellár széke a legújabb korrupciós ügy után

Portfolio
|
MTI
Súlyos korrupciós ügy van kibontakozóban Ausztriában, amely akár Sebastian Kurz kancellár székébe is kerülhet. A kancellár tagadta, hogy bármi köze lenne ahhoz, hogy pártja, az ÖVP 2016-ban állítólag manipulálta az Österreich napilapban megjelent közvélemény-kutatási adatokat. A koalíciós partner Zöldek elnöke, Werner Kogler alkancellár szerint Kurz „cselekvőképessége megkérdőjeleződött”, ezért tárgyalásra hívta a parlamenti pártok vezetőit.

A gazdasági és korrupciós ügyekkel foglalkozó osztrák államügyészség (WKStA) szerda délelőtt házkutatást tartott a kormányzó Osztrák Néppárt (ÖVP) bécsi központjában és a kancellári hivatalban is, a házkutatások érintettjei mindannyian Sebastian Kurz kancellár bizalmi emberei: Johannes Frischmann sajtószóvivő, Gerald Fleischmann médiakoordinátor és Stefan Steiner...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés