Előfizetői tartalom

Megszólalt az osztrák kancellár a korrupciós vádak kirobbanása után

MTI
Kitartunk a jelenlegi kormány munkájának folytatása és a kormányprogram megvalósítása mellett - jelentette ki Sebastian Kurz kancellár csütörtök délután az Alexander Van der Bellen államfővel való találkozó előtt. Kurz újságírók előtt elmondta, hogy az ellene irányuló korrupciós vádak tévesek, igazságtalanok, de elismerte, hogy azok természetesen kellemetlenül érintik. Ugyanakkor hozzátette, hogy ha "az ember tudja, mit tett, és mit nem, akkor ez erőt ad ahhoz, hogy kiálljon az igazáért."

Kijelentette, az ártatlanság vélelme fontos alappillére az osztrák jogállamiságnak, és amennyiben - nagyon helyesen - ez az alaptétel minden állampolgárra érvényes, a politikusokra is érvényes kell, hogy legyen. A kancellár hangsúlyozta, az összes demokratikus és jogi lehetőség, valamint a választók nagyarányú szavazatainak birtokában továbbra is kitart az ÖVP programjának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés