Előfizetői tartalom

Megkezdődtek a kormányalakítási egyeztetések Romániában

MTI
Előzetes koalíciós megállapodás nélkül kezdődtek meg a kormányalakítási egyeztetések hétfőn a román elnöki hivatalban, ahol Klaus Iohannis államfő külön-külön fogadta a parlamenti pártok küldöttségeit, miután a múlt héten a parlament megbuktatta a Florin Citu liberális miniszterelnök vezette jobbközép koalíciós kormányt.

Az elnök a múlt héten arra hivatkozva halasztotta el csaknem egy héttel az alkotmány által előírt konzultációk megkezdését, hogy nézete szerint az egymást támadó pártoknak időre van szükségük ahhoz, hogy túltegyék magukat a személyes sérelmeken, tárgyalóasztalhoz üljenek és felelős döntést hozva megegyezzenek egy új kormány összetételéről. Az elmúlt napokban azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés