Előfizetői tartalom

Mérföldkőhöz érkeztek a koalíciókötési kísérletek Németországban

MTI
Elkezdődött hétfőn Berlinben a következő német szövetségi kormány megalakítását célzó előzetes egyeztetések második szakasza, amelyben már csak a szeptemberi parlamenti (Bundestag-) választáson győztes szociáldemokraták tárgyalnak lehetséges partnereikkel. A legutóbbi, 2017-es választás után rekordhosszú ideig, 172 napig tartott a kormányalakítás. Olaf Scholz szociáldemokrata kancellárjelölt tervei szerint ezúttal jóval gyorsabban, legkésőbb karácsonyig megalakul a német szövetségi kormány.

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD), a Zöldek és a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) küldöttsége a tervek szerint tíz órán át folytatja az úgynevezett szondázás szeptember végén elindított folyamatát. Kedden ismét találkoznak, és vezetőik tájékoztatják a nyilvánosságot a közös kormányzás lehetőségének feltárását szolgáló egyeztetések alakulásáról.    ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés