FONTOS Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból
 
Előfizetői tartalom

Sebastian Kurz csodagyerekből lett bukott politikus, mégis a tűz közelében maradhat

A hétvégén lemondani kényszerült Sebastian Kurz, osztrák kancellár az ellene irányuló korrupciós vizsgálatok nyomán. A most is csupán 35 éves politikust pályája kezdetén az európai jobbközép oldal nagy reménységének tartották, az utóbbi években azonban megszaporodtak körülötte a botrányok és úgy tűnik, mostanra fogyott el körülötte a levegő. Ez azonban nem feltétlen jelenti azt, hogy politikai karrierje is véget ért, ugyanis sokan úgy vélik, hogy a pártja és annak frakciójának éléről lényegében árnyékkancellárként a továbbiakban is ő mozgatja majd a szálakat. Kurz bukása minden esetre erős üzenetet hordoz azon pártok számára, amelyek az ő példáján keresztül próbálták megreformálni a hagyományos, konzervatív narratívát Európában.

Az utolsó csepp a pohárban A botrány azután robbant ki Ausztriában, hogy a gazdasági és korrupciós ügyekkel foglalkozó osztrák államügyészség (WKStA) szerda délelőtt házkutatást tartott a kormányzó Osztrák Néppárt (ÖVP) bécsi központjában és a kancellári hivatalban is, amelynek érintettjei mindannyian Sebastian Kurz bizalmi emberei voltak. A WKStA akciója arra irányult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés