akkumulator-gyartas daimler volkswagen bmw
Globál

Csúnyán lemaradt az európai autóipar az akkumulátorgyártásban - A gyors felzárkózásnak komoly akadálya lehet

MTI
A nagy európai autógyárak, a Volkswagen, a Daimler és a Stellantis igyekeznek Európába összevonni akkumulátor-gyártó kapacitásukat, szakértők szerint azonban az ehhez szükséges nyersanyagok biztosítása kemény diónak bizonyulhat számukra.

Amennyiben nem sikerül megteremteni egyes nyersanyagok - például a lítium, a nikkel, a mangán és a kobalt - garantáltan tartós ellátását, az lelassíthatja az átállást az elektromos mobilitásra, megdrágítja a járműveket, és nyomás alá helyezheti az autógyárak nyereségességét.

Már az is kétségesnek tűnik az akkumulátor beszállítói lánc teljes vertikumában, hogy a kínálat lépést tud-e majd tartani a kereslettel

- mondta Daniel Harrison, az Ultima Media autóipari szakértője.

Mostanáig úgy tűnt, hogy Európa lemaradt az akkumulátor-technológiai versenyben az ázsiai gyártók - így a kínai CATL, a dél-koreai LG Chem, valamint a japán Panasonic - mögött az EIT InnoEnergy szakértője, Ilka von Dalwigk szerint.

Emlékeztetett arra, hogy kezdetben ezt senki nem tartotta problémásnak. Mindenki úgy volt vele, hogy ha akkumulátorra lesz szüksége, majd importál. Az elektromos autók értékesítésének robbanásszerű növekedését jelző előrejelzések azonban egyaránt felrázták a politikát és az autógyártókat, és az akkumulátor-ellátási stratégia átgondolására kényszerítette őket.

Ezt követően a nagyobb autógyártók és autóipari beszállítók milliárdos akkumulátorgyártó beruházásokat jelentettek be, és az EU is milliárdos támogatási programokkal állt melléjük. Csak a Volkswagen hat akkumulátorgyártó üzemet készül építeni Európában, a Daimler is négyet, partnerekkel együttműködve.

Az EIT InnoEnergy uniós akkumulátoripari szakmai képviseleti szervezet már közel 50 akkumulátor-technológiai projektről tud Európában. Amennyiben mindegyik megvalósul, akkor helyi gyártásból lehet majd fedezni Európában az elektromobilitás teljes akkumulátor igényét 2030-ra.

Az így rendelkezésre álló 640 gigawattóra elektromos áram tárolására elegendő akkumulátorgyártási kapacitás évente 13 millió elektromos autó gyártását teszi lehetővé.

A Volkswagen hat akkumulátor üzeme az anyavállalat igényének kétharmadát lesz képes fedezni az Ultima Media szerint. Prognózisuk alapján 2030-ra évente 2140 gigawattóra áramtárolási kapacitás lehet az akkumulátorpiaci kínálat, és 2212 gigawattóra a kereslet.

Komoly gondok vannak azonban egyes nyersanyagok, így a lítium, a nikkel, a mangán és a kobalt ellátásával.

Piaci szakértők, közöttük a Benchmark Mineral Intelligence (BMI) szerint az ágazat teljesen elrugaszkodott a valóságtól, mivel elsősorban akkumulátorcella-gyártó üzemek építésébe invesztált, de elhanyagolta a nyersanyagtermelési beruházásokat. Emiatt történhetett meg az is, hogy egy év alatt több mint megduplázódott a lítium-karbonát ára - jegyezte meg Caspar Rawles, a BMI ár- és adatelemző szakértője.

A kobalt árában is áremelkedésre lehet számítani. A nyersanyagból a legnagyobb készletekkel a Kongói Demokratikus Köztársaság rendelkezik, ahol esetenként minősíthetetlen munkakörülmények között termelik ki a kobaltot. A lítium többsége Ausztráliából és Chiléből, a grafit pedig Kínából származik. Kínában vannak a legnagyobb katód- és anódgyártó üzemek is, valamint Japánban.

minimálbér
vlagyimir putyin
vlagyimir putyin
maszk
covid koronavírus maszk getty stock
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Portfóliókezelő menedzser

Portfóliókezelő menedzser
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi és eladási zónákat azonosítunk, melyek a trendekkel kiegészítve szuper hatékony párost alkotnak.
csehország prága