Előfizetői tartalom

Németország véget vethet a féktelen száguldásnak - Vettel és a többség sebességkorlátozást akar az autópályákon

Portfolio
Németország az egyetlen ország Európában, ahol az autópályák jelentős részén nincs sebességkorlátozás, de ez hamarosan megváltozhat. Az Európai Parlament nemrég megszavazott állásfoglalásával szemben azonban Németországban erősebb ellenállásba ütközhet az eddig csak javasolt 130 km/h-s maximális sebesség kötelezővé tétele az autópályákon.

A németországi választások előtt a kampány egyik fontos témája volt a sebességkorlátozás kérdése. A leköszönő kancellár mögött álló konzervatív CDU/CSU szövetség, a liberális Szabad Demokraták (FDP) és a szélsőjobboldali Alternatíva Németországért (AfD) egyaránt ellenzi a sebességkorlátozás bevezetését az autópályákon, míg a balközép Szociáldemokraták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés