Előfizetői tartalom

Elsők voltunk az átoltottságban, de Európa elszáguldott mellettünk - pedig lehetne ez másképp is

Tavasszal még vertük Európát az átoltottsági versenyben, nyár elején viszont annyira megtorpant az átoltottság növekedése, hogy azóta a nyugati országok messze megelőztek minket. A különbséget nem a vakcinaelérés okozza, a gazdagabb és fejlettebb nyugati országokban döbbenetesen nagyobb az oltási hajlandóság, mint itthon, miközben nálunk is millió számra állnak a vakcinák. Jó hír viszont, hogy a régióban még mindig mi vagyunk a legjobbak, a románoknál például tragikusan alacsony az átoltottság, és nem is nő érdemben. Nagyobb baj, hogy a 61%-os átoltottságunkat nem is próbáljuk meg hatékony ösztönzőkkel növelni, miközben a nemzetközi gyakorlatban már vannak példák a szigorra. Az oltások kötelezővé tétele az egyes munkakörökben az Egyesült Államokban megtette a hatását, az átoltottság megugrott.

Elsők voltunk A tavasz folyamán szinten minden nap azt hallottuk, hogy Magyarország kiemelten sikeresen kezelte a járványt, mivel nálunk messze magasabb volt az átoltottság, mint Európában. Ez valóban így is volt, Máltával együtt sokáig Magyarország vezette az EU-s toplistát, a kontinensen pedig még Szerbia gyors átoltottságát lehet kiemelni. Az akkori magyar sikernek két oka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés