boris johnson brit
Globál

Koronavírus: nehéz télre számítanak a britek

Portfolio
Nehéz téli időszakot jósol Boris Johnson brit miniszterelnök a koronavírus-járvány és a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatra nehezedő egyéb nyomások miatt. Közben a kormány elismerte: egyre rosszabbak a járvánnyal kapcsolatos adatok.

Max Blain, a miniszterelnök szóvivője a Bloomberg beszámolója szerint keddi tájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy kezdik látni annak a jeleit, hogy a kórházi kezelésre szoruló betegek és a fertőzéssel összefüggésbe hozható halálozások emelkednek. Nagyon szorosan figyelemmel kísérjük a növekvő esetszámokat - igyekezett mindenkit megnyugtatni.

Az elmúlt 6 hétben Nagy-Britanniában a koronavírus okozta napi halálesetek száma meghaladta a 800-at, ami meghaladja az összes többi nyugat-európai országban látott számokat. A Bloomberg összesítése szerint a szigetországban összesen 140 ezren veszítették életüket a járvány miatt.

A nehéz időszakot jósoló forgatókönyvek ellenére Johnson szerint a jelenlegi védelmi intézkedések elegendőek ahhoz, hogy kordában tartsák a vírus terjedését. A miniszterelnök korábban arról is beszélt, hogy amennyiben a kórházi rendszerre nehezedő nyomás fenntarthatatlanná válna, fontolóra veszik például a kötelező maszkviselés visszahozatalát, valamint az otthoni munkavégzésre vonatkozó ajánlást.

Sajid Javid egészségügyi miniszter kedden arról beszélt, hogy a kormány rövidesen részletes programot dolgoz ki azzal kapcsolatban, hogy hogyan fogják kezelni az NHS-re nehezedő téli nyomást.

Általában mindig nehéz időszak a tél az NHS számára, azonban ez a tél különösen kemény lesz

- figyelmeztetett.

Címlapkép: Boris Johnson brit miniszterelnök, a Konzervatív Párt vezére a párt manchesteri kongresszusának utolsó napi ülésén 2021. október 6-án. Forrás: MTI/EPA/Neil Hall

Amerika Kína sakk stockfotó
karácsony utca boltok tömeg
koronavirus vakcina
egyiptom tengerpart nyralas

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Ingyenes online előadás
Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Amerika Kína sakk stockfotó