Előfizetői tartalom

Akkora a baj Romániában, hogy tartalékos tábornagy kerülhet az ország élére

MTI
A Romániában két éve kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltjének, Nicolae Ciuca tartalékos tábornagynak, ügyvivő védelmi miniszternek adott kormányalakítási megbízást csütörtökön Klaus Iohannis államfő. Az RMDSZ azonban elvi okok miatt fenntartásokkal viszonyul ahhoz, hogy egy katona vezessen egy politikai kormányt, ezt csak a rendkívüli helyzetre való tekintettel tudja elképzelni.

Az elnök arra hivatkozott, hogy Romániának sürgősen teljes jogkörű kormányra van szüksége az országot sújtó egészségügyi válság közepette. A bejelentésre az elnök Ciucát is meghívta, aki azt mondta: minden felelős parlamenti erővel tárgyalni fog az általa javasolt kormány támogatásáról. Romániában ez már a második kormányalakítási kísérlet, amióta a parlament...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés