Jemen fegyveresek
Globál

Csaknem száz húszi harcossal végeztek a koalíció légicsapásai

MTI
Több mint 90 húszi fegyveressel végeztek a nemzetközileg elismert jemeni kormány oldalán beavatkozó, szaúdi vezetésű katonai koalíció légicsapásai az észak-jemeni Marib térségében - jelentette be pénteken a SPA szaúdi hírügynökség a koalíció közleményére hivatkozva.

A tájékoztatás szerint a műveleteket az immár több napja a harcok egyik középpontjában lévő al-Dzsauba és al-Kasszara településeken hajtották végre, ahonnan már több légicsapást is jelentettek a héten.

A bombák megsemmisítettek hat katonai járművet is.

A koalíció által közölt számok valódiságát nem lehet ellenőrizni, mert a térségben nincs jelen a nemzetközi sajtó, a húszik pedig rendszerint nem adnak hírt a katonai veszteségeikről.

Marib a kormányerők kezén lévő utolsó jelentős település az ország északi részén. A húszik februárban indítottak támadást a város elfoglalására. Erre válaszul a kormányerőket támogató, szaúdi vezetésű koalíció légitámadások sorát indította.

Az Irán által támogatott húszik 2014-ben foglalták el az ország fővárosát, és elüldözték az ország kormányát, amely jelenleg Szaúd-Arábiában működik. Rijád és szövetségesei 2015 tavaszán avatkoztak be katonailag is a jemeni polgárháborúba. A konfliktus már több tízezer ember, köztük rengeteg civil életét követelte, és az ország lakosságának jelentős részét éhínségbe taszította.

Szerdán az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) a feszültség csökkentésére szólította fel a szemben álló feleket annak érdekében, hogy enyhítsék a katasztrofális méreteket öltött élelmiszerhiányt.

Címlapkép forrása: Getty Images

schiphol
repülés légitársaság boeing dreamliner utazás naplemente repülő
Amerika Kína sakk stockfotó
karácsony utca boltok tömeg

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Ingyenes online előadás
Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
Amerika Kína sakk stockfotó